We zijn betrokken bij meerdere radioprojecten.

We kunnen dit zowel Technisch als organisatorisch verzorgen.

Ook het aanbieden van Radioprogramma’s is mogelijk.

Meike en Mike in de Studio

Glindradio; online radio door jongeren

In samenwerking met leerwerk- en vrijetijdspartner GlindMedia kunnen jongeren in Jeugddorp De Glind radiomaken bij het online radiostation GlindRadio. Bij deze activiteit ontwikkelen jongeren verschillende vaardigheden waardoor ze sterker in hun schoenen komen te staan. Ontwikkelgebieden zijn:

  • Zelfvertrouwen: contacten leggen, onverwacht op mensen afstappen, interviewen
  • Samenwerken: afspraken maken over taakverdeling
  • Strategisch nadenken: inhoud radioshow bepalen, social media, aanpak van een interview
  • Techniek: mengpanelen, nieuwsuitzendingen invoegen, microfoons, muziek

Het is niet alleen studiowerk. Jongeren gaan er ook opuit. De jonge verslaggevers bezoeken lokale dorpsactiviteiten en evenementen en maken daar reportages over. Dit doen ze zowel live, als in opname. Dit onderdeel van het vrijetijdsaanbod in De Glind draagt bij aan het zelfvertrouwen en zelfstandigheid van de jongeren, want ze leren hoe ze van ‘A tot Z’ alles moeten regelen om hun eigen show te draaien.

Radio Eemland na 30 jaar terug.

September 1989 waren de laatste muzieknoten te horen van het landelijk bekende illegale station Radio Eemland uit gedoogstad Amersfoort. 13 jaar lang was Radio Eemland het toonaangevende muziekstation van midden Nederland. Nu 30 jaar later leeft de herinnering nog steeds. Om je heen zie je steeds meer oud “piraten” weer terug komen echter nu op een legale manier. Vele mensen die destijds actief waren bij dit soort stations zijn nog steeds werkzaam in de “business”. Vaak uit de hand gelopen hobby’s. Initiatiefnemer en voorzitter Paul van Selm van het nieuwe radio Eemland verteld: “Tijdens een reünie voor oud piraten die 2 jaar geleden plaatsvond bij EVA in Amersfoort ging het weer echt borrelen en heb toen contact gehouden met bepaalde mensen. Op die manier kreeg ik te horen dat er mogelijkheden kwamen op DAB+, het nieuwe FM zeg maar. Dit was voor mij een roep om te kijken of we een goede groep mensen bij elkaar konden krijgen om de mogelijkheden te bespreken en het hoe en wat. Deze groep bestaat uit oud medewerkers van Radio Eemland, Roulette, Superradio, JimmyFM en ik zelf uit het Keistad FM tijdperk. Het bleek dat we alles in huis hadden om een volwaardig station op te zetten. Radio technici, web builders, zakelijke kennis, programmamakers etc… Eind van onze eerste meeting was ook direct iedereen het eens. Een station met de muziek van toen, de professionele vormgeving van toen en een aantal medewerkers van toen. Hoe leuk?!”

Dit moet een nieuw Radio Eemland worden!
Op de vraag of er wel markt voor is in deze tijd dat bijna alles online gaat en er al zoveel te kiezen is antwoorden Mario Hoogerheijde en Martijn Geerlings, beide bestuursleden van de stichting Radio Eemland, “Uiteraard wordt het een uitdaging maar wij denken dat wanneer je iets neerzet op een iets andere manier als vele ander omroepen er zeker nog wel mogelijkheden liggen. Daarnaast zijn we niet alleen via internet te beluisteren maar ook via 2 zenders op DAB+. Hierdoor hebben we via de ether een bereik van Amersfoort tot Elburg dus Eemland en randmeren. Het gaat om zo’n 500.000 potentiele luisteraars. Hier moet wat mee te doen zijn.” Tom Kelbling, de penningmeester vult aan “We hebben keihard gewerkt om kostendekkend te draaien, aangezien de maandelijkse kosten aanzienlijk zijn was dit een cruciaal punt. We zijn dan ook gelukkig en trots dat we een hoofdsponsor hebben gevonden die de vaste kosten voor een groot gedeelte waarborgt.
Volgens Bob van Sweden, oud DJ van Radio Eemland en nu verantwoordelijk voor de programmering en diskjockeys heeft veel vertrouwen in de nieuwe opzet van Radio Eemland. “De organisatie is breed, kundig en enthousiast, de programmering en het format zijn zeker geen 10 in een dozijn. We gaan gewoon knallen!
Radio Eemland is in de regio Eemland en Randmeren te vinden op DAB+ en overal in de wereld via www.studioeemland.nl